GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Gündem " Millet Bahçesi" ve "Gaziantep'in Hava Ulaşımı"

Gaziantep Kent Konseyi 5. Dönem 1. Olağan Genel Kurulu " Millet Bahçesi" ve "Gaziantep'in Hava Ulaşımı" gündemiyle Samet Bayrak başkanlığında toplandı.

Toplantıda; çalışmaları kolaylaştırmak adına değişiklik yapılan Yönerge maddelerinin Yürütme Kurulu üyesi Prof.Dr.Tevfik GÜLSOY tarafından, Kent Konseyi Genel Sekreteri Aybüken YILDIRIM tarafından, Kent Konseyi bünyesinde oluşturulacak Meclis ve Çalışma Gruplarının isimlerinin okunup, oylandı.

 

Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer CİHAN gündeme ilişkin bir sunum yaptı.

Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı B.Sıtkı SEVEROĞLU ve Yürütme Kurulu üyesi H.Özgür GİRİŞKEN’in“ Millet Bahçesi ” ile ilgili hazırladığı rapor Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı B.Sıtkı SEVEROĞLU tarafından sunuldu.

Yürütme Kurulu üyesi Hulusi KALENDER ve Yürütme Kurulu üyesi Hülya AKKAYA’nın “ Gaziantep’in Hava Ulaşımı” ile ilgili hazırladığı raporu ise Yürütme Kurulu üyesi Hulusi KALENDER sundu.

 

Güncelleme Tarihi: 24.10.2019