GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Gaziantep Kent Konseyi 5. Seçimli Genel Kurulunu Yaptı

 

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan Seçimli Genel Kurul Toplantısında; 4’üncü Dönem Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural, faaliyet raporunu okudu. 4. Dönem Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’ın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı toplantıda, Aslan’ın gönderdiği mesaj okundu.

Samet Bayrak'ın tek aday gösterildiği ve seçildiği Genel Kurulda, Yürütme Kurulu da;İrfan Demirci, Sıtkı Severoğlu, İdris Ertaşkın, Gökhan Çeliktürk, Ahmet Gök, Alparslan Gökçek, Özgür Girişken,  Hulusi Kalender, Hülya Akkaya. Hilmi Teymur, Aylin Teymur, Yılmaz Demirdelen, Tarık Aytekin,  Bora Tezel, Tevfik Gürsoy, Mehmet Özdemir'den oluştu.

Yapılan seçimde Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Dr. Samet Bayrak konuşma yaptı. “Gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum. Kent Konseyi’ne yönetmelik olarak kimlerin katılacağı belirlenmiştir. Bu kuruluşa; siyasi parti temsilcileri, Meclis kuruluşları, STK’lar ve odalar katılabilir. Alınan kararlar, halkın görüşünü yansıtır. Tavsiye niteliğindedir. Kent Konseyi, denetimdir. Yaşanan sorunların konuşulduğu ve çözüm üretildiği bir platformdur. Kent konseyi siyasetin üstündedir. Birçok siyasi görüşün ortak paydada buluştuğu işbirliğidir. Kent Konseyi, akıl ve birliğe uygun olarak çalışmalıdır”dedi.

Toplantıya Vali Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Sait Kirazoğlu, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 8.10.2019