GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

El Emeği Ekonomiye Kazandırıldı

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin işbirliğiyle Şahinbey ilçesine bağlı Kavaklık Mahallesi Hayri Tütüncüler Parkı içerisinde her pazar günü kurulan Doğal Yaşam Pazarı, Dünya Kadınlar Günü sebebiyle 8-9 Mart’ta Primemall AVM’de açılarak, yöresel yiyecekler, el işleri ve köylerde yetiştirilen organik ürünlerini satışa sundu.

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Vizyon Geliştirme Komisyon Başkanı Tuğba Satıl Alkan, Tekstil ve Mefruşat Komisyonu Sorumlusu Serpil Karuserci, Gıda Komisyonu Sorumlusu Nevin Kanbağlı ‘nın ilgilendiği stantlarda ürünlerini pazarlayan girişimci kadınlar da, yıllardır evde zamanlarını boşa geçirdiklerini kaydederek, "Kocalarımızın getirdiği kıt kanaat parayla evi idareye etmeye çalışırdık. Zaman değişti, artık biz kadınlar da söz sahibi olmak istiyoruz' dedik, kollarımızı sıvadık. Başımızda da bizim derdimizi anlayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran olunca da işimiz kolaylaştı, elimizden tuttular, bizlere imkanlar sundular. Tamamen doğal organik ürünleri, Doğal Yaşam Pazarı'nda satıyoruz. Para kazanıyoruz, ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Ev ekonomisine katkı sunuyoruz, eşlerimize yardımcı oluyoruz, kazandığımız parayla çocuklarımızı okutuyoruz" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 8.3.2019 0