GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kadın Gözüyle Şehirler

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Kadın Komisyonu’yla Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nde “Kadın Gözüyle Şehirler” konulu söyleşi programı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Ayşe Yeter Günal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir şehre kadın gözüyle bakmanın çok önemli olduğunu söyledi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen’ de kadınların mücadeleci bir kimliğe sahip olduğunu vurgulayarak, kadınlar arasında dayanışmanın olması gerektiğini kaydetti.  Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran ise, kadınların asla mücadeleden uzak kalmaması gerektiğini söyledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 7.3.2019 0