GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Gaziantepli Olmak Onurdur, Gururdur, Şereftir

Kent Konseyi Eğitim, Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras, Gaziler ve Şehit Aileleri ve Sanat Çalışma Grubumuzun işbirliğiyle ortaklaşa hazırlamış olduğu “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” Kutlama Programı Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

 

Düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yapılan Kuran Tilavetinin arkasından konuşmalar yapıldı. Eğitim Çalışma Grubu Başkanı İsmail AKGEDİK ve Gaziler ve Şehit Aileleri Çalışma Grubu Başkanı Mehmet YETER’in konuşmalarından sonra Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grubu Başkanı Prof Dr Halil İbrahim YAKAR günün anlamına uygun bir sunum yaptı.

 

Programın son bölümünde ise Oğuzeli Çaybaşı Mahallesi İlkokulu Öğrencileri “ Şehit Şahin” şiirini okudu. Sanat Çalışma Grubu Başkanı Orhan USLU yönetiminde Çeled Uşaglar Tiyatro Ekibi  “DİRENİŞ” adlı oyun gösterisi yaptı.

 

Programın son bölümü; Şehitlerimizin ruhuna okunan dualarla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26.12.2018