Çocuk Meclisi

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Ah Şu Gençler

Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve İstanbul Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu işbirliğinde 19 Mayıs 2018 Cumartesi saat 14:00’de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda  “Ah Şu Gençler”  adlı müzikal gösterisini gerçekleştirdi.

Eserde, gençlik sorunlarına, öğüt vermeden, tepeden bakıp yargılamadan gülmece havasında yaklaşılmıştır. Oyuncuların tiyatro yapmaya karar verilmesiyle başlayan müzikal, gençlerin kendi aralarında doğaçlama yaparak geliştirdikleri bir oyun çıkarma eğlencesi gibi şarkı ve danstan oluşan oyun, birinci perdesinde büyüklerin, ikinci perdesinde ise gençlerin eleştirisine yönelerek sorunların çözümünde her iki tarafı da diyaloğa davet ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 19.5.2018