Çocuk Meclisi

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Çocuk Meclisleri Gaziantep Buluşması

Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi evsahipliğinde “Çocuk Meclisleri Gaziantep Buluşması” etkinliği kapsamında Türkiye genelinde yirmi bir ilde bulunan Kent Konseyleri Çocuk Meclisleri davet edildi..

Çocuk meclislerine ev sahipliği kapsamında düzenlenen etkinlik üç gün sürdü. Etkinlik boyunca; Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Gaziantep Botanik Bahçe, Kendirli Gazi Kültür Merkezi, Gaziantep Oyun Oyuncak Müzesi, Gaziantep Atatürk Anı Müzesi, Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi gezileri düzenlendi.

Çocuklarla çeşitli atölye çalışmaları düzenleyip eğlenmeleri ve öğrenmeleri için; Gaziantep Gezegen Evi ve Bilim Merkezinde atölye çalışmaları ve çeşitli deneyler, Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi Mozaik Atölyesi Çalışması ve Gaziantep Çocuk Kütüphanesinde Gaziantep Çocuk Orkestrası Buluşması gerçekleştirildi.

Gaziantep Kent Konseyinde “Çocuk ve Kent” konulu söyleşi düzenlenip çocuklarla ve misafirlerle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin bir araya geldi.

 

Güncelleme Tarihi: 21.4.2018