GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

4. Hafta Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi

Şehrimizde yer alan 3 üniversitenin ve gençlik stk’larının çatı noktası konumuna gelen Gençlik Meclisimiz, çeşitli etkinlikler, eğitimler, projeler ile hayat stajını adeta işin mutfağında yapıyorlar.  Meclis olarak tüm şehri aydınlatmaya gücünün yetmeyeceğinin farkında ancak bir mum yakıp çevresine ışık, yol gösterici olmak başlıca hedefi olan gençler,  bu amaçla yola çıkarak liselerde kariyer sohbetleri başlattı. #14hafta14lise sloganıyla yola çıktığı çalışmalarında, liseli gençlere yeni sistemi ve bölüm tanıtımları yapıyorlar.

Şu ana kadar 4 lisede toplam 600 civarı gençle bir araya gelen Gençlik Meclisi üyeleri,  dönem sonuna kadar her hafta Salı günü bir liseye giderek çalışmalarına devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 20.3.2018