GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Gaziantep Kent Konseyi 11. Genel Kurulunda “Gaziantep’in Genel Durumu” Gündemiyle Toplandı

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, kamu kurumlarının yöneticileri, Kent Konseyi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda; Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’ın gündeme ilişkin açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir sunum yaparak, belediye hizmet ve yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi.

 Daha sonra Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun borsa faaliyetlerine ilişkin sunumuyla devam eden toplantı, Vali Ali Yerlikaya’nın, Gaziantep’in eğitimden sağlığa, tarımdan sanayi ve ticarete birçok konudaki görüşlerini açıkladığı toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 7.10.2017