GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Bir Milletin Şahlanışı

Kent Konseyi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 6 Aralık 2016 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü ile hayata geçirilen 'Şahinbey'den Ömer Halis Demir'e Kahramanlık Destanı' projesi kapsamında düzenlenen şiir, öykü ve resim yarışmasında, dereceye giren şiir, öykü ve resimlerin yer aldığı “Bir Milletin Şahlanışı” kitabının lansmanı ve ödül töreni yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tarihi şuur ve ortak değerler üzerinden yapılan bir proje olan 'Şahinbey'den Ömer Halis Demir'e Kahramanlık Destanı' projesi 8 ay önce başlayıp 15 Temmuz ruhunun nesillere aktarılması amacıyla şiir, resim ve kompozisyon alanlarında okullarda yarışmalar düzenlendi. 500’ün üzerinde çalışma yapıldı. Oluşturulan komisyonlarda bunların en iyileri seçilerek, eser sahibi öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 23.5.2017