İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Hayatınıza İş Sağlığı ve Güvenliğini Dahil Edin

Gaziantep, ülkemizde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda bu yıl çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Her yıl Türkiye’nin bir ilinde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği toplantıları bu kez Gaziantep’te “Hayatınıza İş Sağlığı Ve Güvenliğini Dahil Edin” Temasıyla gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı, İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürü, işveren temsilcilerinin, sendika temsilcilerinin katıldığı ve birçok konu başlığı adı altında oturumların yapıldığı bu toplantıya bakanlık verilerine göre; 1680 kişi il dışından olmak üzere 3800 üzerinde rekor bir katılım oldu. 
Yerelde evsahibi olan ve hazırlık komitesine başkanlık eden Gaziantep Kent Konseyi İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu adına grubun başkanı Cafer Sanağa’ya Teşekkür Plaketi verildi
Ayrıca, İş Güvenliği bir kültürdür ve bu kültürün oluşması için çocuklarımıza küçük yaşlarda iş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermeliyiz. Bu kültürün oluşması ve farkındalık yaratmak adına Belki Türkiye’de ilk olacak olan, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile İSG Temalı Park olarak düzenlenen Tevfik Güzelbey Parkı açılışı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 4.5.2017 0