GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

"ENGELLİLİK VE DİN" Konulu Panel Düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Kent Konseyi Engelli Meclisi ortaklaşa Panel düzenledi.

Gap Görme Engelliler öğrencilerinden Abdulkadir Serttaş’ın küçük yaşta, Kuran’ı Kerim’i ( Abese suresinin ilk sayfası ), braille alfebesiyle okuması izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı. Müftülük bünyesinde bulunan imamların işaret dili ile okuğu” İstiklal Marşı, Çanakkale Türküsü ve Ortağız Bir Namusa” parçası salondaki izleyiciler tarafında yoğun alkış aldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engellilere yönelik altyapı çalışmalarını 15 yıl önce başlattıklarını, Türkiye’nin ilk Engelli Daire Başkanlığını kurarak engellilere birçok sosyal yaşam alanında da hizmet verdiklerini kaydetti. Lokman Ayva’nın milletvekili olmasıyla birlikte hukuki altyapının başladığını ve engellilere yönelik birçok adımların atıldığını belirten Şahin, “Biz ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışında kadın-erkek, engelli-engelsiz, küçük-büyük herkese, eşrefi mahluk olarak kim yaratıldıysa ona hizmet vermeye çalıştık. Her engellinin bir hikayesi var. Ama bu engelli olmanın yaşam tarzını engellememeli. Hukuk devletinde bunun altyapısını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gaziantep’te STK’larla birlikte gücümüzü birleştirip önemli çalışmalar yapmaya başladık” dedi

İstanbul AK Parti Eski Milletvekili, Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Halis Kuralay, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Abdurrahman HAN, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK’in konuşmacı olarak katıldığı “Engellilik ve Din” konulu panelde engellilerin dini anlamda sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Güncelleme Tarihi: 23.3.2017