GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyinden Kilis’e Destek Ziyaret

   Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ve yürütme kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Kilis Valiliği, Belediye Başkanlığı, Baro, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na destek ziyareti yaptı.
   Heyet ilk önce Vali İsmail Çataklı’yı ziyaret etti. Kilis’te yaşanın sıkıntılar ve çözüm fikirleri üzerinde yapılan ziyaretin iyi geçtiği belirtildi.
   Heyet daha sonra Baro Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Heyetin, bu ziyaretinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Sevengül ile Kilis Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kanar 'da hazır bulundular.
   Heyet, başkan Ömer Sevengül’den esnafın yaşadığı sıkıntıları dinledi. Başkan Kanar'dan da işadamları ile sanayicilerin bölgede yaşanan olayların Kilis sanayisine etkisi ile ilgili bilgiler aldı.
   Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile de bir araya gelen Kent Konseyi heyeti, şehir ile ilgili genel bir durum değerlendirmesi yaptı. Kilis’in her zaman yanında olduklarını ve destek vermek için hazır bulunduklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Kilis’in kritik bir dönemden geçtiğini belirtti. Aslan, Kilis’e her alanda destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 21.6.2016