Çocuk Meclisi

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kardeşlik Gezilerimiz Devam Ediyor

Battal Köyü Hakkı Özmen İlkokulu ile Çocuk Meclisi üyesi toplam 70 öğrencinin katıldığı gezide, öğrenciler okullarından alınarak, etkinliğin başladığı ilk durak olan MÖP Katı Atık Tesisini ziyaret ettiler. Şehitkamil Belediyesi MÖP Katı Atık Tesisinin işlevi ve geri dönüşüm hakkında bilgi aldılar. Aslında atılan her küçük parça çöpün çoğalarak doğayı nasıl kirlettiğini ve alınacak basit önlemlerle yaşadığımız dünyanın bizden sonrakilere miras kalabileceği uzmanlar tarafından anlatıldı. Kullanılma süresi dolan ve yaşadığımız ortamdan uzaklaştırılması gereken her türlü katı malzemenin geri dönüştürülebileceğinin bilincine vardılar. Etkinliğe katılan Hakkı Özmen İlkokulu yetkililerine okullarına yerleştirilmek üzere atık pil kutuları hediye edildi.

Gezinin 2. durağı olan Planeteryum’da ( Gezegen Evi) , çocuklara yapılan gökyüzü, yıldızlar ile ilgili gösteri çok ilgilerini çekti. Tüm katılımcılar Robo- tiyatroyu keyifle izlediler. 

Güncelleme Tarihi: 30.5.2016