Çocuk Meclisi

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

23 Nisan Kardeşlik Gezisi

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi  açılışı yıldönümünü tüm dünyada ilk defa ve halen tek olarak kendi ülkemizin çocuklarıyla beraber tüm dünya çocuklarına bayram olarak ilan etti.

Dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramının 96. Yıldönümü olan bugünde,  Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında, Adaklı ve Arıl köy okulları ile Kardeşlik Gezisi düzenledi.

Arıl Köyü Şehit  Yalçın Nane İlkokulu, Şehit Mehmet Özer Ortaokulu ve Adaklı Köyü Ortaokulu ile Çocuk Meclisi üyesi  toplam 350 öğrencinin katıldığı gezide, öğrenciler köylerinden alınarak, etkinliğin başladığı ilk durak olan Hayvanat Bahçesini, Safari Parkı gezen çocuklar,  Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinde oyunlar oynadı, yemeklerini yediler.

Gezinin son durağı olan Planeteryum’da ( Gezegen Evi) , çocuklara yapılan gökyüzü, yıldızlar ile ilgili gösteri çok ilgilerini çekti. Robo- tiyatroyu keyifle izlediler.

Günün sonunda çocukların yüzünde görülen mutluluk çok güzeldi. Büyüdük ve anladık ki asıl kahraman çocuklar! Bir gülümsemeyle herşeyi  değiştirebiliyorlar

Tüm dünya çocuklarının hayallerinin gerçek olması dileğiyle

Güncelleme Tarihi: 21.4.2016