GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Uluslararasi Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi

İstanbul Aydın Üniversitesi  Araştırmaları Merkezi  tarafından organize edilen ,14-15 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenen  “Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi” ‘ne Gaziantep Kent Konseyi olarak katıldık ve kongreden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) özel ödülünü alarak döndük..

Kongre; bilim dünyası ve toplumda kent konseylerinin tartışılmasını amaçlayarak, Uluslararası değişik disiplinlerde araştırmacılar, akademisyenler, Kent Konseyleri ve kentle ilgili çalışmalar yapan kurumların mensupları ve yöneticileri, Yerel Yönetimler ve Kent Konseyi paydaşı sivil toplum kuruluşları, kent konseyleri ve kentler üzerine yaptıkları projeler ve diğer çalışmalarını, bildiri, tebliğ, araştırmalarını sunmalarına fırsat tanımıştır.Kongrede Kent konseyi olarak , çalışmalarımız ve projelerimiz yanında Gaziantep’e ait yöresel tat ve el sanatlarını tanıtma şansına sahip olduk.. 

Kongre, Kent Konseylerinin daha iyi anlaşılması ve öncelikli konulara dikkat çekmenin yanında, Kent konseylerinin çeyrek asırlık geçmişini, bugünkü durumlarını ve geleceğe yönelik ön görülerini değerlendirdi.

DEZAVANTAJLI GRUPLARIN KENTE ENTEGRASYONU konu başlığı altında  Kadın Meclisinin hazırlamış olduğu’ Doğal Yaşam Pazarı ‘projemiz ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) özel ödülünü aldık.
Kadın Meclisi Başkanı Funda SURAN;kadınların, gençlerin, çocukların, engellilerin, emeklilerin, köyden kente göçle gelenlerin kent yaşamına entegrasyonu, kentli haklarından yararlanmaları ekseninde tedbirler ve çözümleri içeren projeler arasından özel ödül alan projemize emeği geçen Kadın Vizyonunu Geliştirme Komisyonumuzu tebrik ederken ,Kadın Meclisi çatısı altında emek ve zaman harcayan bütün gönüllülerimize bundan sonraki çalışmalarında başarı dileklerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 14.4.2016