GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

CHP Heyetinin Nezaket Ziyareti

Sivil Toplum Kuruluşlarına yapacağı bir dizi ziyaretler için şehrimizde bulunan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve beraberindeki heyet, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’ı makamında ziyaret etti.

Görüşme esnasında Gaziantep'in sorunlarının dile getirildiği ziyarette Başkan Mehmet Aslan, Kent Konseyinin yapısı ve konseyde yapılan çalışmalar hakkında, heyete bilgiler verdi. Gaziantep'in sorunları üzerine konuşulan ziyarette; Başkan Aslan " Gaziantep'in başta Suriyeliler, imar, çevre, eğitim, sağlık olmak üzere içinde bulunduğu sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk.   Bu yapılan 8 Genel Kurul’un raporlarının; Bakanlıklar, müdürlükler, belediyeler dahil olmak üzere ilgili yerlere gönderildiği ve akabinde takibinin yapıldığını belirtti. “Raporlarda ki önerilerimizin bir çoğu hayata geçirildi. Geçirilemeyen, uygulaması uzun zamana yayılan önerilerimiz var”. Önümüzdeki dönemde Gaziantep'in huzuru ve refahı için işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz,’’ dedi.

Milletvekili Fikri Sağlar ise “ Kent Konseylerinin yerelde çok önemli olduğunu, halkın sesi olduğunu, bunun için fikir alışverişine geldiklerini bu ziyareti önemsediğini kaydetti.

Ziyarette; CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,  CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve beraberindeki heyeti,  Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ve Yürütme Kurulu üyeleri Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Sıtkı Severoğlu, İrfan Demirci, Nuri Bay, Taner Özdurak karşılayarak, evsahipliği yaptı.

Gelen heyete, Kent Konseyi çalışmaları hakkında hazırlanan dosyalar takdim edildi

Güncelleme Tarihi: 6.4.2016 0