GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kadın Kooperatifleşmesi

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Toplantısı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifcilik Daire Başkanı Ekrem Alper Bozkurt, Uzman Melike Davaslı, Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Oğuzeli Belediye Başkan Yardımcısı Mecit Yılmaz, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı M. Sadık Anlar’ın katılımlarıyla, Kent Konseyi merkezinde yapıldı.

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran’ın , Sosyal Yardımlaşma Komisyonu tarafından yürütülen 8 Mart kortej yürüyüşü ve Kadın Sığınma evleri yararına düzenlenen panayır, Eğitim Komisyonu tarafından yürütülen Kütüphanecilik Haftası kapsamında okumada farkındalık etkinlikleri hakkında bilgi vermesi ile açılan toplantıda,Suran ayrıca ‘Gaziantepte Kadın Girişimciler tarafından sadece bir tane olan kooperatif olması ve  bu sayının arttması için toplantıya katılan kadın meclisi üyeleri ile Vizyon Geliştirme Komisyonu tarafından düzenlenen  Doğal Yaşam Pazarı girişimcilerine yeni bir ufuk olması açısından toplantının önemine değindi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Koopeartifcilik Daire Başkanı Ekrem Alper Bozkurt  Bakanlık çalışmaları ve Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı,  İl Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Koopeartifcilik Dairesi Uzmanlarından Melike Davasli’nın yaptığı sunumda; Kadın istihdamına genel bakış,Neden kadın kooperatifleri, Ülkemizde kadın kooperatifleri hareketi,Türkiye kooperatifçilik stratejisi ve eylem planında kadın kooperatifleri, Yerel idarelerin rolü ve önemi, Kooperatif nedir ve nasıl kurulur, Kooperatifin organları, Tek tip anasözleşme, Kimler ortak olabilir? konulu başlıklar yer aldı,  ardından  soru ve cevap bölümü ile toplantı son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30.3.2016