GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyleri Sorunlar ve Beklentiler

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB), “Kent Konseyleri Sorunlar ve Beklentiler” raporu çerçevesinde TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle Ankara’da bir araya geldi. 

Birlik yürütme kurulu tarafından TBMM’de ve partilerin genel merkezlerinde yapılan görüşmeler sıcak bir ortamda gerçekleşti.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konsey temsilcileriyle bizzat görüşerek bilgi alırken; AK Parti, CHP ve HDP ile yapılan temaslarda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Birlik yürütme kurulu ayrıca AB Başkan Yardımcısı Ali Şahin ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ü de ziyaret etti. Görüşmelerde, birçok projede birlikte hareket etme niyetleri karşılıklı olarak ifade edildi.

Ankara’da gerçekleşen görüşmelerde TKKB Dönem Başkanı Gülay Sarışen, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Gaziantep Kent Konseyi’nden Necati Binici, Çanakkale Kent Konseyi’nden Saim Yavuz, Gebze Kent Konseyi’nden Esat Vural, Kahramanmaraş Kent Konseyi’nden Zeynep Arıkan, Şanlıurfa Kent Konseyi’nden Yusuf Sabri Dişli ve basın danışmanı Ökkeş Özekşi hazır bulundu. TKKB tarafından hazırlanan rapor siyasi partilerin yetkililerine sunuldu.

 

Güncelleme Tarihi: 10.3.2016