Çevre Çalışma Grubu

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Fidan Dikme Etkinliği Düzenledik

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ev sahipliğinde, Gaziantep Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu tarafından farkındalık oluşturmak için Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında fidan dikme (kızılçam) etkinliği düzenlendi.

 

Etkinliğimiz fidan dikme ve sonrasında piknik gerçekleştirilerek akabinde teknik gezi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait Katı Atık Düzenli Depolama Sahası, Enerji Üretim Tesisi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisleri gezildi.

Geziye ve Fidan Dikme Etkinliğine Gaziantep Kent Konseyi Üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü çalışanları ve Gaziantep Üniversitesinden öğrenciler katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 12.3.2016