GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kadınlarımız Yürüdü

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilki geçen yıl düzenlenen yürüyüş bu yıl 40’ı aşkın Sivil Toplum örgütü ile beraber gerçekleştirildi.

Bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüşte, kadınlar pankart açarak, alkış tutarken engelli kadınlar da ellerindeki pankartlarla tekerlekli sandalyeleriyle eşlik etti. Düzenlenen kadın kortej yürüyüşü, Adnan İnanıcı Caddesi'nde bulunan Anneler Parkı'ndan başlayarak Korupark’a kadar sürdü. Alanda, Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran bir basın bülteni açıkladı. Ardından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına 'kadına şiddette hayır' konulu tiyatro gösterimi yapıldı. Kadın sığınma evlerine yardım için açılan stnadlarda, kadınlar yaptıklarını sattı. Etkinlikler gün boyu devam etti.

 

Güncelleme Tarihi: 8.3.2016 0