GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

8. Olağan Genel Kurulumuz Sağlık Bakanımızın Katılımlarıyla Yapıldı

8. Olağan Genel Kurulu’nun Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Toplantı Salonu’nda gerçekleştiren Kent Konseyi Gaziantep’in sağlık sorunlarını ele aldı. Yapılan Genel Kurula, bir dizi programlara katılmak üzere Gaziantep’te bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Kent Konseyi’nin Sağlık konulu Genel Kurul Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Tesadüfen buradayım ama mutluyum. Kent konseyinin kuruluş felsefesinin ruhu, yasal çerçeveyi alıyor. Kentin tüm katmanlarına o yapıyı aşan bir anlayışla kurulmuş olması, ilgili katmanlarıyla tüm konuları tartışıyor olması son derece ideal şekillenmiş bir yapıyı ilk defa Gaziantep’te görüyorum ve bundan mutluluk duyuyorum. Kent konseyleri esasında ruhu itibari ile kentin gelecek vizyonlarını ve sorunlarını tartışan, ortak aklı oluşturma gayreti içinde olan, yöneticilere yön gösteren, toplumla birlikte yarınları şekillendiren, demokrasinin özünü derinleştiren bir amaç güdüyor. Bu amacı Gaziantep’ten de amaçlanan şekilde oluştuğunu görmek takdire şayandır “ dedi.

Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda oda ve dernek başkanı ve  basın mensubu katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 11.2.2016