GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

7. Genel Kurul'da; Ortak Akıl “ Daha Fazla Tanıtım” Dedi

Gaziantep Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu’nda " Gaziantep Tarihi, Kültürü ve Turizmi " masaya yatırıldı.

İlgili çalışma gruplarının yoğun şekilde emek harcayarak hazırladığı raporların sunumunu; Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu adına Özgür Çinkay, Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grubu adına grup Başkanı Prof.Dr. Bilgehan Pamuk ve Gaziantep Halk Kültürü Çalışma Grubu adına grup başkanı Dr. Mustafa Gültekin ile grup üyesi Orhan Uslu yaptılar.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirilen Kent Konseyi toplantısına Gaziantep CHP Milletvekillerinden Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ve çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Genel Kurulda ortaya konan ortak akıl ise büyük bir turizm potansiyeli olan, zengin bir tarih ve kültürel mirasa sahip bu kentin daha çok tanıtımının yapılması yönünde oldu.

Güncelleme Tarihi: 26.11.2015