Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grubu

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Gençlerimize Tarih Şuuru Konferansı

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şahinbey Sosyal Hizmet Merkezi koordinatörlüğünde, Gaziantep Kent Konseyi ve Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi idarecilerin desteği ile Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Konferans Salonu’nda okul öğrencilere yönelik olarak tarih şuuru oluşturma gayesiyle Gaziantep Kent Konseyi Yakın Tarihi Araştırma ve Kültürel Miras Çalışma Grup Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Pamuk tarafından konferans verildi.

Şahinbey Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ali Şahin, kurum görevlileri, Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Müdürü Ahmet Raşit Özbaş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı konferans büyük bir ilgiyle takip edildi.

Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, geçmiş dönemde olduğu gibi bugünde ülkemiz üzerinde sinsi emellerin cereyan ettiğini yaklaşık 95 yıl önce yaşadığımız topraklar üzerinde çok acı trajedilerin yaşandığından bahsederek giriş yaptığı konferansına Gaziantep geçmiş dönemdeki pozisyonu ve özellikle milli mücadele dönemi içerisinde sergilediği onurlu direnişi görsel sunum eşliğinde anlattı. Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı konferansta geçmişten günümüze doğru bir beyin fırtınası yaşanarak Gazi sıfatıyla isimlendirilen Antep Şehri’nin ödediği ağır bedel için günümüz gençlerinin bunun bilincinde olarak hareket edilmesi gerektiğine işaret edildi.

Konferansa katılanların büyük beğenisini kazanan konferans, programın başından sonuna kadar büyük bir ilgiyle takip edildi. Konferans sonrasında okul müdürü Ahmet Raşit Özbaş tarafından Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’a günün anısına bir tablo hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 6.11.2015