GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Bayramlar Büyüklerimizle Güzeldir

Bayramlar, insanlar arasındaki sevgi ve saygının perçinlendiği, dostluk ve hoşgörünün öne çıktığı ve barışın tesis edildiği en özel günlerdir. Bayram süresince de olsa günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaşarak dostluklara, kardeşliğe yönelmek, uzun zamandır görüşülemeyenlerle iletişim kurmak birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek açısından son derece önemlidir. Bunu yaparken nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, dost ve akrabalarımızı unutmadıysak, onların yanındaysak, Gaziantep Kent Konseyi Gençlik Meclisi de Huzurevinde kalan büyüklerimizi unutmadı. Geçtiğimiz Kurban Bayramı arefesinde kentimizde yaşayan huzurevi sakinlerini ziyaret ederek, sosyal sorumluluklarını yerine getirdiler.

Gençlik Meclisi Başkanı Semih Avcı’nın önderliğinde yapılan ziyarette, büyüklerimizle sohbetler edildi.  Güzel sohbet eşliğinde, Meclis üyelerinin götürdüğü baklavalar, yendi. Hediyeler takdim edildi. Bu ziyaretten memnun kaldıklarını belirten yurt sakinleri, büyüklerimizin yüzlerinde görülen mutluluk Kent Konseyinin bütünleyici yapısının bir göstergesi olmuştur.

Gençlik Meclisi üyeleri bu ziyaretleri olabildiğince sık gerçekleştirerek, toplumda yaşanan yalnızlığı önlemek için var güçleriyle çalışacaklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 18.9.2015