GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

6.Genel Kurul Toplantısı "Eğitim" Gündemiyle Yapıldı

Gaziantep Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurulunda eğitim sorununu masaya yatırdı. Kentin en önemli sorunu olarak nitelendirilen eğitim,  tüm yönleriyle detaylı bir şekilde ele alındı.. Okul arazilerinin ruhsat sorunlarından binaların güvenliğine, hijyen sorununa, özel eğitimde öğretmen idareci konusunda yaşanan sıkıntılara, eğitim siyaset ilişkisinden alınması gereken önlemlerden, okuma yazma oranına kadar bir çok konunun ayrıntılarına inen Eğitim Çalışma Grubu adına sunumu grup sözcüsü Zülküf Demirdaş yaptı. 

Gündemde; Gaziantep’in kanayan yarası eğitim sorunu  masaya yatırılınca kentin önde gelen isimleri, bürokrasi ve iş dünyası, Sivil Toplum Örgütleri toplantıya yoğun katılım sağladı. Gaziantep İhracatçılar Birliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep AK Parti milletvekili Nejat Koçer, HDP milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Kaymakamları, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep’in önde gelen işadamlarından Mahsum Altunkaya ve Cahit Nakıboğlu’nun yanı sıra çok sayıda kurum ve STK temsilcisi katıldı. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’ın divan başkanlığını gerçekleştirdiği oturumda bir sonraki gündemin Turizm, Halk Kültürü ve Yakın Tarih olması oy çokluğu ile kabul edildi

Güncelleme Tarihi: 17.9.2015