İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyi Yapılanları Yerinde İnceledi

Kent Konseyi İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubumuz; M.Nuri Turan başkanlığında şehrimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve  incelemeler de bulunmak üzere bir teknik gezi düzenledi.

Kalabalık heyet inceleme gezisine  ilk olarak; Gaziantep kültürünü yansıtan, bakır, sedef, kutnu gibi yerel ürünlerinin modern bakış açısıyla tasarlanıp satışa sunulduğu “Gaziantep Tasarım Mağazası” nı gezerek başladı.

Daha sonra; kenttin en eski hanlarından biri olan,Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan, Gaziantep için tarihi değeri olan Hışva Hanını, Gaziantep'in türkülere konu olan, kentin adı anıldığında akla ilk gelenlerden olan hamamlar ve hamam kültürü nü yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracak olan "Hamam Müzesi" , şehrimizin eski mahallelerinden Düğmeci ve Sefer Paşa Mahallelerinde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını,  uzun yıllar hizmet veren ve  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi’ olarak hizmetine devam edecek Eski Adliye Sarayı gibi tarihi mekanları inceleyen heyet ayrıca 51 Nolu Caddede yapılan Viyadük, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Güzelyurt Konutları, Kahraman Emmioğlu Köprüsü, Mezarlığın arka tarafında yapılan, inşaatı devam eden yeni camii ve Durdu Yetkinşekerci Bulvarına bağlanan yol ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Kent Konseyi Çalışma Gruplarından oluşan ekip, Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu sosyal tesisler hakkında da brifing alarak, yaptığı inceleme gezisine son verdi

İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı M.Nuri Turan “Yapılmış ve halen devam eden bu güzel çalışmaları gördükçe kentimiz için mutlu oluyoruz. Bu şehir bizim, hepimizin. Ortak hedef Gaziantep düsturu ile Kent Konseyi olarak kentimizde yapılan her yapılan çalışmanın takipçisi olacağız “ dedi.

İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubunun yanı sıra ilgili çalışma gruplarının da katıldığı gezide, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Oya Alpay, Kudeb Daire Başkanı Muhittin Aslan ve  şube müdürleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15.9.2015