GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Türkiye, Acilen Bir Göçmen Bakanlığı Kurmak Zorunda

Uzun yıllar Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığı yapan Mehmet Aslan, bir yıldan beri Kent Konseyi Başkanı olarak özellikle Gaziantep’in sorunlarıyla yakından ilgilenmeyi sürdürüyor.

Suriyeli mülteci sorununun kısa, orta ve uzun vadede çözüme kavuşturulması için acilen Göçmen Bakanlığı kurularak geleceğe yönelik çalışmaların bu Bakanlığın gözetim ve denetiminde yapılmasında ısrarlı olan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, “Suriyeli mültecilere şu ana kadar  6milyar dolar harcadık.bunun bir de sosyo-ekonomik, eğitim ve sağlık boyutu var. Bugün 400 bin insanı New York’a, Tokyo’ya da götürüp bıraksanız, aynı sorunlar orada da ortaya çıkar. Gaziantep olarak en büyük yükün altına girmiş bir iliz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 10.8.2015