Trafik ve Ulaşım Çalışma Grubu

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

17.03.2015 Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubu Toplantı Tutanağı

GAZİANTEP KENT KONSEYİ ULAŞIM VE TRAFİK ÇALIŞMA  

                             GRUBU TOPLANTI TUTANAĞI

 

 Toplantı Tarihi : 17.03.2015

 

Toplantı Yeri :Kent Konseyi Toplantı Salonu

Toplantı Sayısı :2

 

TOPLANTI TUTANAK NOTLARI

 1-      Gündem Maddesi : Yer çizgileri

 

 

KARARLAR

 

Toplantı sonucunda; 

Alınan kararlar

  • 1-Şehrimizde yer alan trafik çizgilerinin, yıpranmaya ve eskimeye bağlı olarak işlevlerini yerine getirmediğinden,  acilen yeniden çizilmeleri gerekmektedir.
  • 2-Ali Nadi Ünver ve buna benzer diğer caddelerde, özellikle raylı sisteme yakın bölgelerinde gerek raylı sistem sonucu gerekse trafik yoğunluğuna bağlı olarak oluşan araç yığılmaları, bu caddeye (A. N. Ünver) çıkışları engellemekte olup cadde ile bu sokakların geometrik kesim noktaları araç beklemelerine (belli büyüklükte yer çizgileriyle taramalar yapılarak) yasak hale getirilmelidir. Aksi halde bu sokaklardan caddeye (A.N. Ünver) ve/veya diğer yöne geçişler imkânsız hale gelmektedir.
  • 3-İki şeritli yolların kavşak yaklaşımlarında, özellikle sağa dönüşün serbest olduğu durumlarda, kavşağın geometrik tasarımına bağlı olarak oluşturulan üçgen fiziki adanın küçük yapılmasına bağlı olarak oluşturulan çizgiler bu noktada üç şerit olarak kullanılmaktadır. Bu da trafik ışıklarının yeşile geçmesiyle başlayan trafik akışını üç şerit olarak yapılmasına neden olmakta ve yolun devamında tekrar iki şeride dönmesiyle trafik güvenliğini olumsuz etkilemekte olup adanın fiziki yapısının yolun iki şeritli olacak şekilde büyütülmesi veya,yer çizgileriyle  sol dönüş şeridi oluşturulması gerektir. Şekil 2
  • 4-Toplu taşım duraklarının çizgi ve yazılarla daha belirgin hale getirilmesi gerekir.
  • 5-Dönel kavşak kullanımlarında, kavşağa girişlerde dur ve/veya yol ver anlamında çizgiler ve işaretler konulması gerekir.
  • 6-Trafik ışıklarının olmadığı kavşakların geçiş üstünlüğünü gösterir dur ve/veya kontrollü geç anlamında çizgiler çizilmesi gerekir.
  • 7-Yayaların yoğun olduğu bölgelerde çizilen yaya geçitlerinin araç duruş çizgisi ile yaya geçiş çizgisi arasında en az 1m mesafe konması önemli olup aynı zamanda daha etkin kullanımı için sürücülerin bilgilendirilmelerine ihtiyaç olup bu konuda TV programlarına ihtiyaç olduğu düşünülmektedir. Şekil 1

 

 

                      

                             Şekil 1                                                                                          Şekil 2

 

 

 

 

  • Bir sonraki toplantı gündeminde trafik yön levhalarının iyileştirme ve geliştirme konusuna karar verilmiştir.

 

 

 

 

                                          BAŞKAN YRD                     BAŞKAN                               SEKRETER

                                       H.Basri DÜNDAR               Hüsnü UĞUR                    Sevcan KIRIMOĞLU

 

Güncelleme Tarihi: 17.3.2015