Afet ve Kriz Çalışma Grubu

GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

29.04.2015 Afet ve Kriz Çalışma Grubu Toplantı Tutanağı

 GAZİANTEP KENT KONSEYİ

 AFET KRİZ YÖNETİM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTI TUTANAĞI 3

Toplantı Tarihi 

29.04.2015

Toplantı Yeri

GAZİANTEP KENT Konsey Merkezi

Toplantı Sayısı

2015-4

Katılımcılar

Orhan Kuyucu , Mahir Köroğlu, ,Murat Demirezen, Osman Nuri Akkuş, Memik Tazeoğlu, Bülent Akçabay, İhsan Üzümcü, Ahmet Şahin

TOPLANTI TUTANAK NOTLARI VE ALINAN KARARLAR

 

                   Gaziantep Kent konseyi Afet ve Kriz Çalışma Grubu 2015 yılı 4. toplantısı 29 Nisan 2015 tarihinde yapıldı. Toplantımızda şu gündem maddeleri hakkında görüşülmüştür.

 

1-     Toplantıya katılımların artırılmasının saglanması

2-     Toplantıların amaclarıyla ilgili genel değerlendirmeler

3-     Kurulumuz icin cerceve plan oluşturulması

4-     Şehrimiz için uygulanabilir koruyucu ve uyarıcı onlemlerin geliştirilmesi

5-     Deprem

6-     Toplantı Tarihi

 

      Görüşmeler sonunda yürütme kurulunun görüşüne sunulacak kararlarımız şu şekildedir.

 

1-     Şehrimizin bulundugu coğrafi konumu , Suriye - Irak bolgesinde suregelen savasın etkileri, bölgemizdeki deprem ve diğer afet risklerinin yuksek olması gibi faktörler nedeniyle calışma grubumuzun yükünün agırlıgı ve önemi ortadadır.

Fakat belirtilen bu kadar agır sorunlar karsısında olusturmak istedigimiz calışmalara katılımlar beklenenden dusuk olmakla birlikte, duzenli bir calışma planı cıkarmak burokrasi nedeniyle zorlaşmaktadır.

Gurubumuzun duzenli bir calısma planı yurutebilmesi icin oncelikle resmi kurumlardan beklenen katılımların tam olarak saglanması  gerekmektedir. Uzun suredir bilgilendirme yapılmasına ragmen beklenen katılımlar gerceklestirilememistir. 


Ortaya konulacak fikir , gozlem ve projelerin öneminin onemi dolayısıyla Yrütme Kurulunun da onayıyla gerekirse Valilik veya belediyelerimiz kanalıyla resmi kurumlara cagrı yapılarak, calışmalarımız icinde yer almak uzere daimi uyelerin gorevlendirilmesinin saglanmasını istemekteyiz.

Bir sonraki toplantımızda "
Şehrimiz için uygulanabilir koruyucu ve uyarıcı onlemlerin geliştirilmesi " hakkında yapılacak gorusmeler için  asagıdaki ilgili kurumlara yazı yazılarak 27 Mayıs 2015 Tarihinde Kent konseyinde toplantımız icin gorevlendirme yapılmasının istenmesi icin geregini rica ederiz.

 


AFAD IL Mudurlugu
Buyuksehir Belediyesi
Sahinbey belediyes
Sehitkamil Belediyesi
Gaziantep Valiligi
Meteoroloji İl Mudurlugu
Itfaiye
Deprem Arastırma Enstitusu
Halk Saglıgı Mudurlugu
Gaski
Elektrik işletmesi
Gazdaş
Karayolları
Çevre ve Şehircilik Mudurlugu

Turkcell
AVEA
Vodafone
Turk Telekom



2-     Tartışma ve ozeleştirilerimiz ısıgında gorulmustur  ki: AFET Kriz kurulu toplantılarımızda sorunlar ve onlemler bolca konusuluyor olmasına karsın, burokratik zorluklar ve iletisim problemleri gibi nedenlerle somut neticelerin uretilmesi noktasında eksik kalınmaktadır.  Bu eksikligin giderilmesi amacıyla kurulumuz calışmaları icin uzun vadeli taslak planlar yapılması ve hedefler konularak ilerlenilmesinin daha dogru olacagı ortak görusune varılmıştır.




3-     Onumuzdeki toplantılarda ele alınacak başlıkların: calışma taslakları hazırlanıp 6 aylık veya yıllık plan haline getirilerek, baslangıc -bitiş seklinde takvime baglanarak cerceve plan olusturulması benimmsenmiştir. Kurulumuzca yapılacak calışmaların bu takvime uygun belirlenecek gorevlendirmelerle surdurulmesinin saglanmasının verimi artıracagı ve çozum sureclerinin hızlı ilerlemesini saglayacagı kanaatine varılmıştır.

4-     Sehrimizde  "biyolojik ve kimyasal zehirlenmeler , sel , su taşkını, karyagışı , gibi doğa olaylarının neden olacagı sorunlar, yol kapanması , afetlerde hızlı bilgilendirme icin koruyucu ve uyarıcı onlemlerin gerekliligi hakkında gorusulmustur. Kurulabilecek bir uyarı sisteminin onemli oldugu asikardır.
Calışmalar icin sonraki toplantımızda bulunmak uzere yukarıda belirttigimiz kuruluslardan temsilci davet edilmesi kararlastırılmıştır

5-     Memik Tazeoglu tarafından Deprem konulu video sunumu yapılmış , Deprem ile ilgili gorusmelerin cerceve plan dahilinde belirlenecek takvim ile yapılması kararlaştırılmıştır. Bir sonraki toplantımızda termin tarihleri belirlenerek calışmalar icin davet edilecek kurum ve kuruluşlar bilgilendirilecektir.

6-      Bir sonraki toplantımızın  27 Mayıs 2015 tarihinde saat 14:00 da Kent konseyi toplantı salonunda yapılması kararlaştırılmıştır.

 

 

SONRAKI TOPLANTI ICIN GUNDEM MADDELERİ

 

1-     Sehrimiz icin koruyucu ve uyarıcı onlemlerin araştırılması

2-     AFAD tarafından kurulacak olan AKOM hakkında bilgilendirme isteği

3-      Deprem baslıgının takvime baglanması ve kurum davetleri

4-     Kent Konseyi Tarafından Multeci Kampı Ziyareti

5-     Trac - Zirve dağcılık, Akut gibi krizlerde katkı saglayan STK lara yonelik akomdan yer tahsisi talebi

 

 

 

      BAŞKAN                                             BAŞKAN YRD.                               GENEL SEKRETER

Sinan ATAKAN                                      Orhan KUYUCU                               Mahir KÖROĞLU

Güncelleme Tarihi: 29.4.2015