GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu, Başkan Mehmet Aslan'ı Ziyaret Etti

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Toplantısı için Gaziantep'te buluştu ve önemli konuları görüştü. Toplantı öncesi Vali Vekili Mustafa Canarslan ile Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci’yi ziyaret ederek bilgi veren Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetimi, son olarak Gaziantep Kent konseyi Mehmet Aslan ile bir araya geldi.  Konsey dönem başkanı Hasan Soygüzel, Türkiye'de genel kurullarını yapmamış ve kent konseylerini hayata geçirmeyen illerin belediye başkanlarına çağrıda bulundu ve "yasal zorunluluk gereği biran önce kent konseylerini oluştursunlar"dedi.

Gaziantep Kent konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Birliğin yönetim kuruluyla yaptığı toplantıda, yapılan çalışmaları anlattı. Kent Konseyleri için yıllardan beri araştırma yaptığını ve yurt dışında bazı ülkelerdeki işleyişi takip ettiğini ve Celal Doğan döneminde Gaziantep'te Kent Konseyi için harekete geçilmesini istediğini söyleyen Aslan "o dönemlerde bazı sıkıntılar yaşandı ama şimdi Türkiye'nin örnek alınabilecek bir konseyine sahip olduk"dedi. Hasan Soygüzel ise Türkiye Kent konseyleri birliğinin çalışmalarını anlattı ve Mehmet Aslan'ın deneyimlerinden faydalanmak istediklerini, bunun içinde genel toplantılarda aralarında görmek istediklerini dile getirdi.


Güncelleme Tarihi: 15.6.2015