GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Tübitak İşbirliği İle Ufuk 2020 programı

Kadın Meclisi Proje Komisyonu tarafından 7 Mayıs 2015 tarihinde, Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı'ndan Sonay AYDIN'ın konuşmacı olduğu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda 6. ve 7. çerçeve programlarının devamı olan ve 2014 - 2020 yıllarını kapsayan Ufuk 2020 Programı, Ufuk 2020 Ödül ve Destek Programı,  Toplum ile Toplum İçin Bilim Alanı 2015 yılı Çağrıları ve Kadın Çalışmaları ile ilgili diğer çağrılar anlatıldı.

Sonay AYDIN’ın sunumu, konsey ve meclis üyeleri, STK yöneticileri, akademisyenler, üniversitelerin teknoloji transfer ofisi çalışanları ve meslek örgütleri yöneticilerinden oluşan geniş bir katılımcı kitlesi tarafından ilgiyle izlendi. Katılımcıların soruları ile de interaktif bir şekilde gerçekleşen toplantı 2 saat sürdü.

Toplantının amacının; Gaziantep’ten ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden toplum ile bilimi buluşturmak  üzere proje başvurusu yapılmasını ve Avrupa Birliği fonlarının  kullanılmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 7.5.2015 0