GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Ailemizi Resimliyoruz

Kent Konseyi Kadın Meclisi Sosyal Yardımlaşma Komisyonumuz tarafından Pilot okulumuz Saadettin Batmazoğlu İÖO 3.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışması kapsamında öğrencilerimizin yaptığı resimler Primemall AVM de 1-3 Nisan Tarihleri arasında sergilenmeye açılmıştır.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Sosyal Yardımlaşma Komisyonu olarak  yola çıktığımızda; Sanatın etkin bir iletişim dili ve çocuklar içinde eğlenceli bir faaliyet olan resmi kullanarak çocuklarımızın iç dünyalarından aldığımız ipuçlarıyla düzenlenecek eğitimlerle, velilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirme çabalarına destek olunabilir mi? sorusu ile karşılaştık. İşte bu sorunun cevabını bulmak için Sadettin Batmazoğlu İlköğretmi Okulu 3.sınıflar arasında 03.03.20015 tarihinde resim yarışmamızı gerçekleştirdik.

Amacımız, en kıymetli varlıklarımız ve toplumumuzun geleceği olan çocuklarımızı sosyal ve sanatsal bir etkinliğe dahil ederek önemli olduklarını hissettirmek, emeklerinin karşılığını aldıklarında başarmanın hazzını yaşatmak, küçük dünyalarındaki sözle ifade edemedikleri belki de büyük olabilecek sorunlarını çizdikleri resimler ve yazdıkları resmin hikayesi ile tespit ederek, bu sorunlarla ilgili ana-baba eğitim günleri düzenlemektir. Çocukları şiddetten korumak ve toplumu şiddetten arındırmak için küçük bir dokunuş sergilemektir. Okulun çok amaçlı salonundaki eksiklerin giderilmesiyle birlikte okula kazandırılması da projemizin alt hedeflerindendir.

Gaziantep Kent Konseyi ve sponsorlarımız tarafından desteklenen projemiz kapsamında 430 çocuğumuza resim malzemeleri, dereceye giren öğrencilerimize tablet ve fotoğraf makinesi  hediye edilecek aynı zamanda okulun çok amaçlı salonuna bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı ve ekipmanları ile sandalye ve perde gibi eksikleri giderilerek okulun kullanımına sunulacaktır. Çok amaçlı salonun tamamlanmasıyla beraber bu salonda Kadın Meclisimiz tarafından öğrencilere mesleklerinde başarılı kişilerin katılımıyla Kariyer Günleri velilere de Ana Baba Eğitim Günleri düzenlenmesi planlanmaktadır.23 Nisan 2015 tarihinde çok amaçlı salonun açılışıyla birlikte resim yarışmamızın ödül törenini gerçekleştirerek ,çocuklarımıza ikinci bir bayram yaşatmak için Sosyal Yardımlaşma Komisyonu olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

 

Güncelleme Tarihi: 2.4.2015 0