GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

5.Genel Kurul '' İmar ve Çevre '' Gündemiyle Yapıldı

Kent Konseyi 5.Olağan Genel Kurul toplantısı ‘’İmar ve Çevre’’ gündemiyle gerçekleştirdi.  İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu adına Ertuğrul Uzak’’ Kent Planlama Kararları ve İlkeleri’’ ile ilgili Çevre Çalışma Grubu adına Başkan Mustafa Yılmaz ‘’ Gaziantep’in Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri’’ ile ilgili sunumunu yaptı. Ayrıca, Tarım Çalışma Grubu ‘’Verimli Tarım Arazilerinin İmara Açılması ‘’ konusunda genel kurula bilgi verdi.

Mehmet Aslan başkanlığında yapılan kurulda; Kamil Ocak Stadı’nın yerine cami yapılması, Kırkayak Parkının kreş inşaatı yapılması ve şehrin çeşitli sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanlarımız, Ak Parti, AK Parti, CHP, MHP il başkanlarının yanı  sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26.3.2015