GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Konsey 4. Genel Kurulunda Şehrin Ulaşımını Masaya Yatırdı

Gaziantep Kent Konseyi 4.Olağan Genel Kurulu “Gaziantep’in Ulaşım, Trafik ve Şehir Planlaması” gündemiyle toplandı.

Gaziantep İhracatçılar Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kurulda, ulaşımda yaşanan sıkıntıları ana başlıkları ile sıralayan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, genel kurul üyelerinin desteği ile Gaziantep’in sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etti. Bin 30 kişinin gönüllü olarak kent konseyinde çalıştığını anımsatan Aslan, trafik çalışma grubu başta olmak üzere birçok alanda çalışma grupları oluşturduklarını söyledi. Öncellikli hedeflerinin şehir içi trafik olduğunu belirten Aslan, bunun yanı sıra imar, eğitim, sağlık gibi alanlarda çalışmalar yapıldığını kaydetti.

İmar, Ulaşım ve Altyapı Çalışma Grubunun; Gaziantep Şehiriçi Araç Trafiği Ulaşımı, Gaziantep Şehir içi Hafif raylı sistem ve planlanan raylı sistem çalışmaları, Gaziantep hava trafiği, Gaziantep Ulaşım Ana Planı yapılırken imar planları ile etkileşimleri şeklinde 4 ana başlıkta hazırladığı raporu grubun başkanı Mehmet Nuri Turan sundu.

İmar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan şehrin “Ulaşım Mastır Planı” ile ilgili bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, bunun sadece belediyenin girişimleri ile çözümlenemeyeceğini ve herkesin destek vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Kurulda ayrıca, Boğaziçi Proje ve Mühendislik de, yapacakları ulaşım mastır planı ile ilgili bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Milletvekililerimizden Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Şeker, Ali Serindağ, eski belediye başkanlarından ise Mehmet Bozgeyik, Ömer Can, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu da kentteki ulaşım ile ilgili görüş ve düşüncelerini anlattılar.

Güncelleme Tarihi: 24.1.2015