GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

KENT KONSEYİ BAŞKANI MEHMET ASLAN’DAN GABED’İ ZİYARET

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep’teki basın kuruluşlarına yaptığı nezaket ziyaretini Gazeteciler ve Basın Emekçileri  (GABED)  Derneği ile devam ettirdi.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan beraberinde Genel Sekreter Fikret Tural ile birlikte Gazeteciler ve Basın Emekçileri Derneğine nezaket ziyaretinde bulundu. Dernek Başkanı Salih Dayıoğlu tarafından karşılanan Mehmet Aslan, Kent Konseyinin çalışmaları hakkında kapsamlı bir bilgi aktararak, basından da destek beklediklerini söyledi.

Gaziantep’in her alandaki sorunlarını uyum içerisinde yapılacak çalışmalarla çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, şu anda 17 çalışma grubunda 1030 üyenin bulunduğunu hatırlatarak, kent konseyi olarak özellikle Suriyeli misafirler üzerinde durulup raporlar hazırlandığına işaret ederek, Suriyelilerin sorunlarını çözüme kavuştururken Gaziantepli vatandaşların da sorunlarının gözardı edilemeyeceğini kaydetti.

Kent Konseyinin hazırladığı her alanı kapsayan sorunlarla ilgili çalışma raporunun geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulduğunu da hatırlatan Mehmet Aslan, konunun takipçisi olacaklarını da ayrıca ifade etti.

GABED Başkanı Salih Dayıoğlu’da Kent Konseyi başkanı Mehmet Aslan’ın derneğe yaptığı nezaket ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade ederek, “Kent Konseyi başkanı Mehmet Aslan’ın bu görevde bulunması kent adına sevindiricidir. Umarız şehrimizin çözüm bekleyen sorunlarına akılcı çalışmalarla çözüm bulunur. Bizde basın olarak kent konseyinin çalışmalarında her zaman yanlarında olup destek vereceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 6.1.2015 0