GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kadın Meclisi Vizyon Geliştirme Komisyonu Köy Ziyaretinde Bulundu

Gaziantep kent konseyi kadın meclisi Kadınlarımızda vizyon geliştirme  komisyonu tarafından köylü  kadınlarımızın kentsel yaşamdan faydalanmaları ve kentdeki  eğitim ,girişimcilik  ,el becerileri,tüketici hakları konularında bilgiler alarak ,ayrıca kentteki sosyal hayatı,kent te yaşayan kadınların  sosyal ve ekonomik hayata katılım sürecini  öğrenerek kendi köylerinde  hayata geçirmelerini sağlamak üzere Karakuyu ve Bedir köyleri ziyaret edilmiştir.

Kadınlarımızla sohbet edilerek karakuyu hanımlarının hayvancılığın hakim olması nedeniyle hayvan ürünlerinin organik olarak kente pazarlanması,bedir köyü hanımlarınında kış mevsimlerinde evde geçirilen boş vakit şikayetleri nedeniyle evde üretim yapmak istedikleri tespiti ile çalışmalar başlatılmıştır.

Kadınlarımızda vizyon geliştirme komisyonu,kadın meclisi eğitim ,sosyal yardımlaşma ve girişimcilik istihdam komisyonları ile iletişime geçerek Gaziantep ilindeki tüm köy ve kentsel hayata uzak mahallelerde çalışmalarına devam edecektir.

 

Güncelleme Tarihi: 20.12.2014