GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

3.Genel Kurul Toplantısı"Suriyeli Misafirlerin Şehrimiz Üzerindeki Etkileri ve Alınacak Tedbirler"

Gaziantep Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul  "Suriyeli Misafirlerin Şehrimiz Üzerindeki Etkileri ve Alınacak Tedbirler " gündemiyle biraraya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan’ın başkanlığında toplanan üyeler, Suriyelilerin istihdamı, Şehir içindeki trafikte Suriye plakalı araçlarda yaşanan sıkıntılar, eğitimleri, kimlik kayıtları, güvenlik, sağlık ve sosyal entegrasyon konusundaki fikirlerini ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Muhalefet parti temsilcileri ile birlikte hareket ederek sorunları el ele vererek bir rapor halinde Ankara’ya daha iyi anlatacaklarını vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin , bu açıdan bu toplantıya gelen katılımcıları çok önemsediğini kaydetti. Gaziantep’in birçok sorunları ve krizleri başarı ile atlattığını dile getiren Şahin, “Tabi ki kentimizde oluşan kriz ve sorunları yönetmek bizim boynumuzun borcu. Kentler yarışında 2023 hedefini en başta yakalayan kent biz olacağız. Bugün bu salonda bu tabloyu görüyorum. Bugüne kadar izlediğim ve katıldığım en olgun toplantıyı burada gördüm. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler hakkında detaylı bir sunum yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise, 4 ayrı kampta barınan Suriyelilerin, sağlık, barınma, eğitim, güvenlik gibi konularda yapılanları rakamsal verilerle açıkladı.

Görüş ve önerilerin ardından soru ve cevaplar ile devam eden toplantıda, bundan sonra kente gelen Suriyelilerin başka illere yönlendirilmesi de gündeme geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda  derlenen verilere göre kentte 330 bin dolayında yaşayan Suriyelilerin yaşadığını ifade eden Aslan, bu toplantı sonrasında elde edilen veriler doğrultusunda Suriyeliler hakkında  görüş ve önerilerin derlenmesiyle birlikte bir sonuç raporu hazırlayacaklarını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 22.11.2014