GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Konseyler Arası İletişim ve İşbirliği Toplantıları

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve yürütme kurulu üyeleri, Konseyler arasındaki işbirliği artırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere Bursa ve Yalova Kent Konseyi’ni ziyaret etti.
Bursa’da, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve Yürütme Kurulu üyeleriyle buluşan, Genel Sekreter Binici ve Yürütme Kurulu üyeleri karşılıklı görüş alışverişinde BKK Başkanı Semih Pala, büyüyen Türkiye’nin güçlü şehirleri olan Bursa ve Gaziantep’in kent konseyleri vesilesiyle bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. İki şehrin de Türkiye ve dünyaya hizmet edebilme hedefi taşıdığını belirten Pala, Gaziantep Kent Konseyi’nin de güçlü bir kent konseyi olduğunu, güçleri birleştirerek çalıştırılmayan kent konseylerini harekete geçirmeleri ve destek olmaları gerektiğini söyledi.
Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise, AB sürecindeki Türkiye’nin yerelde de büyümesinin önemine dikkat çekti. Bu anlayış çerçevesinde oluşturulan kent konseylerinin çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Binici, bu yeşeren ağacın iyi sulayıp iyi büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altıntepe'yi de ziyaret eden Genel Sekreter Binici ve Yürütme Kurulu üyeleri daha sonra çalışmalarına, Yalova'ya geçerek, Kent Konseyi'nde devam ettiler

Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ve Genel Sekreter Hasan Soygüzel ile yapılan toplantılarda, güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç duyulduğunu, ülke içerisinde birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemli olduğu ve burada Kent Konseylerine önemli görevler düştüğünü ,bunun için her iki konseyde işbirliğine hazır olduklarını belirttiler

Güncelleme Tarihi: 21.6.2013