GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyi Suriyelilerin Sorunlarını Masaya Yatırdı

Gaziantep Kent Konseyi, kentte kalan Suriyelilerin durumunu tespit etmek için detaylı bir araştırma yaptı. Sayıları her geçen gün artan Suriyelilerin yaşam şartlarını ele alan Kent Konseyi, mülteciler ile ilgili önemli sorunları tek elde topladı.
Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu başkanlığında toplanan Kent Konseyi, kamplarda ve şehir merkezinde yaşayan sığınmacıların bölge ve kent içindeki yaşama verdikleri olumlu ve olumsuz etkileri masaya yatırdı. Mevcut olumsuzlukların nasıl ortadan kaldırılabileceği konularını tartışan Kent Konseyi, bu konuda katılımcıların görüşlerini alarak çözüm önerileri oluşturdu.
Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı toplantıda her kurum görüşlerini bildirdi. Bu görüşlere göre bir durum tespit raporu hazırlandı ve bu rapor ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Gaziantep Kent Konseyi binasında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bulduk, Nilüfer Kültürlerarası Ahenk ve Diyalog Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile kent konseyi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

.

Güncelleme Tarihi: 6.6.2013 0