GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Gaziantep'in Ev Sahipliğinde Kent Konseyleri Ortak Bölgesel Toplantıları

Gaziantep Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Diyarbakır-Bağlar Belediyesi Kent Konseyleri şehirlerin geleceği ile ilgi konuların anlatıldığı bir seminer düzenledi.‘Katılımcı Analitik Araçların Stratejik Planlama Sürecinde Kullanımı ve Kent Konseylerinin Karar Almadaki İşlevinin Geliştirilmesi’ konulu seminer Grand Otel’de başladı. İki gün sürecek olan seminerde kent konseylerinin kurumsallaşması, izleme sürecindeki rolleri, iletişim ve halkla ilişkiler yönetimi gibi konular üzerinde yetkililer görüşlerini bildirdi. 

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, konseylerde görev yapanların kentlere gerçek anlamda katkı sağlayacak projelerin yapılmasını istedi. Komşu kent konseylerinin birbirleri ile fikir alış verişinde bulunarak kendi kenti için en iyi projeyi yapıp, bu projenin yararlılığına inandığı zaman da arkasında durulması gerektiğini vurgulayan Binici, “Birbirinizden yardım alın. Doğru bildiğiniz projeleri kendi şehrinizde uygulayın ve hayata geçirin” tavsiyesinde bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 27.5.2013