GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Almanlar, Kent Konseyi'nin Çalışmalarını Takdir Etti

Almanya Federal Güvenlik Politikaları Akademisi’nden gelen Dr. Hans Dieter Heumann başkanlığında 35 kişilik bir heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Kent Konseyi’nin yapısı ve kuruluşunu anlattı. 

AB'den beklentilerini de olduğunu dikkat çeken Binici, “Dünyanın birçok yerinde buna benzer olaylar yaşanıyor. Ama Suriye konusunda aynı ilgi gösterilemedi. AB, Suriyeliler konusunda bizi yalnız bıraktı. Komşumuzda yangın var, onları nasıl tek bırakabiliriz. Bizim beklentimiz yardım ya da para değil. Oradaki insanların refaha kavuşması” ifadelerini kullandı.
Dr. Hans Dieter Heumann ise, başta Kilis'teki Suriyelilerin kampları olmak üzere birkaç kampı ziyaret ettiklerini ve Suriyeliler hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi. Suriyelilerin genel anlamda durumlarının ve sağlıklarının çok iyi gördüklerini ifade eden Heumann, Türk halkının yaptığı yardım ve gösterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu kaydetti. Kent Konseyi’nin Gaziantep için çalışmalarının örnek gösterilecek seviyede olduğunu belirten Heumann, böyle bir kuruluşun Gaziantep için önemli olduğunu kaydetti.

.

Güncelleme Tarihi: 2.5.2013 0