GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kadının Kaleminden Gaziantep Mutfağı

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 'Kadının Kaleminden Gaziantep Mutfağı' konulu panelde Gaziantep'in yemekleri, eski oyunları, gelenek ve görenekleri anlatıldı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Toplantı Salonu'nda gerçekleşen paneli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karuserici yönetti. Akten Köylüoğlu, Gonca Tokuz, Özden Özsabuncuoğlu, Sermin Ocak'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Gaziantep'in mutfağı, çocuk oyunları, tatlılar gibi konular ele alındı. Panele katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep'te kadın olmanın inceliklerinden bahsetti. Kadınların bir yandan çocuk yetiştirdiğini, diğer yandan ev hizmetleri ve kış mevsimi hazırlıkları yapmalarının zorluğunu ifade eden Bakbak, buna rağmen kadınların başarılı bir hayat çizdiklerini belirtti. Kadınların özellikle Gaziantep'e haz yemeklerde ve kurutmalıklarda yaptıkları zahmet dolu emeklerinin önemine vurgu yapan Bakbak, bu zahmetin sofrada keyfe dönüştüğünü ifade etti. 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karuserici ise araştırmacı kadın yazarların Gaziantep hakkında yazdıkları kitaplar ve derledikleri yazıların gelecek nesillere ışık tutacağını belirtti.
 
 

.

Güncelleme Tarihi: 26.4.2013