GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'dan Kent Konseyine Ziyaret

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın görev icabı birçok kentte çalıştığını veGaziantep Kent Konseyi’nin çok geniş bir kitleyi kapsayan çalışmasına tanık olduğunu vurgulayan Ömer Aydın,kent konseyinin çalışmalarını ve projelerini yakından takip ettiğini dile getirdi.

 Emniyet birimlerinin çalışmalarından bahseden Müdür Aydın, Yunus ve Şahinlerden sonra Martılar adını verdikleri bir ekip kurduklarını açıkladı.Park ve bahçelerde asayişi sağlayacak olan bu ekiplerin küçük ama önemli işler yaptığına dikkat çeken Aydın, “Basit, küçük olaylarda müdahale edecekler ve olayların hemen çözümünü bulmaya çalışacaklar.
Yavuz Coşkun, Kent Konseyi ve üniversite olarak her konuda işbirliğine hazır olduklarını vurgulayarak, “Üniversite olarak, öğrencilerin görev almak zorunda olduğu toplumsal duyarlılık projelerimiz var. Bu öğrenciler sosyal projelerinizde görev alabilir. Kent Konseyi olarak, şehre kentlilik bilinci kazandırdık. Daha iyisini yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Ziyarette, Coşkun’un yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Yürütme Kurulu Üyeleri Hulusi Kalender, Mustafa Dinçoğlu, Nihat Bencan, Cengiz Gülenler, Serpil Karuserci'de hazır bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 24.4.2013