GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyi Hizmet Haritası Çıkarıyor

Kent Konseyi Genel Sekreterliği mahalle muhtarlarıyla geniş katılımlı istişare ve anket toplantısı yaptı. Toplantıda muhtarların görev yaptığı mahallelerindeki sorunları tespit etmek amacıyla yeni bir uygulama yapıldı. Bu kapsamda ilk önce muhtarlara ‘Hizmet önceliklerini belirleme’ formu dağıtıldı. Ardından  muhtarların kentsel altyapılar, ortak kullanım alanları, ulaşım, temizlik ve çevre sağlığı, sosyal hizmetler, eğitim, sağlık ile emniyet ve asayiş olmak üzere 8 başlıkta mahallelerinin sorun önceliklerini işaretlemesi istendi..

Konsey Genel Sekreteri Necati Binici;Burada mahallerin sorunlarını çözmek amacıyla muhtarların görüşlerini anket yöntemi ile belirliyoruz. Daha önce bir bölüm muhtarların anket yöntemi ile görüşleri alındı. Geniş katılımla bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Burada yapılan çalışma bir yol haritası niteliğini taşımaktadır. Daha önce mahallelere hizmetler yapılmış fakat bu hizmetler eksiklere veya mahallenin sorunlarına göre yapılmamış olabiliyordu. Bu yöntemle sorunları belirleyip hizmet alanında çalışma yapılması için veri elde etmiş olacağız” dedi.

.

Güncelleme Tarihi: 11.4.2013