GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyi Vatandaş Karnesi Çıkarıyor

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici başkanlığında bir heyet AK Parti Şehitkâmil İlçe Başkanı Hasan Coşkunu ziyaret etti. Binici, burada kent konseyinin yeni projesinin detaylarını anlattı.

Belediyelerin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve yeni bir uygulama ile belediyelerin önüne birer karne koyacaklarını belirten Binici, “Yaptığımız bir anket ile belediyelerin çalışmalarını ortaya koyacağız. Bütün belediyelerin ekonomik, kültürel, sanatsal karnelerini çıkaracağız. Örneğin bir belediye herhangi bir mahallede neler yapmalı ya da neler yapmamalı gibi bir öneri getiriyoruz. Eğer mahallenin bir sosyal tesise ihtiyacı varsa onu yapmasını önereceğiz. Park ihtiyacı varsa park önereceğiz. Ama ihtiyacı yoksa eğer belediye de gidip oraya yapıyorsa bunu da yapma diyeceğiz. Bu bizim vatandaş ile yaptığımız bir anket sonucu ortaya çıkacaktır. Bu anketi en az 5 bin vatandaş ile yapacağız.” diye konuştu.

Geçen seçim sürecinde Gaziantep’in doğusunda bir hastane kurulması yönünde halka söz verildiğini ve bunun yapılmadığı yönünde çok şikâyetler aldıklarını belirten Başkan Coşkun, bunun Kent Konseyi’nde gündeme alınmasını ve hatta belediye meclislerinde gündeme gelmesini istedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise, konuyu gündemlerine alacaklarını ve gerekli birimlere ileteceklerini ifade etti. 

 

Güncelleme Tarihi: 28.1.2013