GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kent Konseyi'nden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan'a Ziyaret

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve Kent Konseyi üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yeni atanan Ömer Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan’a hayırlı olsun dileklerini ileterek, Kent Konseyinin genel yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep Kent Konseyi kurulduğu gün itibari ile yaptığı çalışmalarla birçok ili geride bıraktığını belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, “ Gaziantep Kent Konseyi aktif hale gelmesinden sonra kentin yararına bir çok proje hayata geçirmiştir. Bunlardan Göç, Eğitim, Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Sağlık, Sanayi, Turizm gibi bir çok konuda çalıştay düzenleyerek kentin sorunlarına ışık tutmuştur. Binici “Kent Konseylerinin ana hedefi sivil seçilmiş ve atanmışların ötesinde sivil inisiyatifin kent yönetimine katkısını sağlamaktır. Bu anlayışla görevlerimizi sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte kurumlar arası diyaloga daha çok önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye ifade etti.

Ziyarette göç ve kentsel dönüşüm konularına da değinen Kent Konseyi yetkilileri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan’dan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 24.12.2012