GAZİANTEP KENT KONSEYİ

Gaziantep Kent Konseyi Nedir?

Gaziantep Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Eğitim politikalarının etkili olabilmesi için eğitimcilerin eğitilmesi büyük önem arz etmektedir

GAZİANTEP Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminin Gaziantep’te bir değişimin başlangıcı olmasını dilediklerini belirtti.

 

Sanayisi ve son dönemde öne çıkan turizm potansiyeli ile Gaziantep’in iş ve aş amacı ile yoğun bir göçün hedefi haline geldiğini hatırlatan Binici, ”Kentin mevcut yapısı bu hızlı büyümeye bir noktaya kadar dayanabildi. Ancak artan nüfus beraberine barınma, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok ihtiyacı beraberinde getirdi. Eğitim ile ilgili sorunların aşılmasında, maddi koşulların iyileştirilmesi büyük önem taşır. Bunun yanında okul yaptırımı teşvik edilebilir, 40-50 kişilik sınıflar yerine daha az öğrencinin bulunduğu sınıflar, öğrencilerin rahat çalışabileceği ortamlar oluşturulabilir, eğitim yöntemleri iyileştirilebilir. Eğitim ailede başlar. Eğitim ve öğretim için uygun koşulların sağlanmasının yanı sıra çocukların zihinsel gelişimlerinde ailenin rolü büyük önem taşır. Göçle gelen bu ailelerin eğitim seviyelerinin düşüklüğü, çocukla aile arasındaki bağların kopuk oluşu ve maddi sorunlar, ailelerin eğitimden çok geçim derdine düşmelerine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı. 

.

Güncelleme Tarihi: 20.9.2012